Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
06.04.2017  

Politične konzultacije državne sekretarke Sanje Štiglic

Državna sekretarka Sanja Štiglic se je 4. aprila 2017 na političnih konzultacijah v Madridu srečala z državnim sekretarjem za evropske zadeve v španskem zunanjem ministrstvu Jorgejem Toledom Albiňanom. Sogovornika sta slovensko-španske odnose ocenila kot odlične in potrdila pripravljenost za njihovo nadaljnjo krepitev na dvostranski, evropski in multilateralni ravni.

 

 

 

Državi, ki poglabljata sodelovanje na političnem, gospodarskem in drugih področjih, delita mnoge sorodne poglede do najpomembnejših evropskih in mednarodnih vprašanj, kar je odlična osnova za nadaljnje tesno povezovanje. 


Sogovornika sta posebno pozornost namenila prihodnosti Evropske unije, pri čemer sta obravnavala tudi vprašanja, vezana na izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije, in upravljanje migracij. Slovenija in Španija zagovarjata močno, enotno in solidarno Evropsko unijo, ki bo svojim državljanom zagotavljala varnost in blaginjo.


Sogovornika sta ob tem izpostavila pomen nadaljnje krepitve konzultacij med državama in dinamike obiskov na najvišji ravni.

 

Državna sekretarka Štiglic se je v okviru obiska pogovarjala tudi s predsednico mešanega parlamentarnega odbora za EU zadeve Marío Sorayo Rodríguez Ramos.