Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
28.09.2015  

Dan odprtih vrat evropskih kulturnih institutov in veleposlaništev v Madridu

Mreža EUNIC Španija združuje kulturne institute ter nekatera veleposlaništva v Madridu z namenom krepitve sodelovanje na področju kulture. Ob evropskem dnevu jezikov (26. september) je letos že četrtič organizirala dan odprtih vrat, pri organizaciji in izvedbi katerega je Veleposlaništvo RS v Madridu sodelovalo tretjič.

Podobno kot prejšnja leta so udeleženci lahko spoznavali evropske kulture prek kratkih jezikovnih tečajev, delavnic, pogovorov, razstav, kulinaričnih stojnic in drugih kulturnih dogodkov.

Tudi slovenska ponudba je bila letos pestra. Poleg že ustaljenih kratkih tečajev, kjer so se udeleženci naučili slovenske abecede in osnovnih fraz, in kulinarične stojnice, na kateri je bilo v središču pozornosti bučno olje, smo letos organizirali tudi razstavo ilustracij Nikolaja Pirnata in sodelovali na dogodku za novinarje, kjer smo predstavili prvi prevod Cervantesove klasike Don Kihot v slovenski jezik.

Razstavo je na sedežu evropskih institucij v Madridu že nekaj dni pred dnevom odprtih vrat odprl veleposlanik Gosnar, ki se mu je pridružila tudi direktorica Predstavništva Evropske komisije v Španiji Aránzazu Beristain Ibarrola.