Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
22.09.2015  

Uspešen kulturno-gospodarski obisk v San Sebastianu

Na 63. filmskem festivalu v San Sebastianu je tudi letos sodeloval slovenski film. Drugi celovečerec slovenskega režiserja Olma Omerzuja z naslovom "Družinski film" je nastal v koprodukciji petih evropskih držav (Češka, Nemčija, Slovenija, Francija, Slovaška) in bil na festivalu uvrščen v kategorijo mladih režiserjev.

Na ponedeljkovem programu festivala je bila tako ob 12. uri na sporedu premiera filma, ki prikazuje zgodbo družine, katere starša se odpravita na jadranje in otrokom pustita, da raziskujejo občutek svobode, ko sami živijo v stanovanju v središču Prage. Starša z družinskim psom doživita brodolom, a tudi v Pragi ne gre vse po načrtih.

Na dan premiere filma je veleposlaništvo v sodelovanju s Hišo dobrih vin Koželj organiziralo sprejem v priznani restavraciji Bokado Mikel Santamaria, na katerem je potekala predstavitev belih vin slovenskih vinarjev Verus in Kristančič ter slovenskega bučnega olja.

Med približno 200 gosti so bili tako ustvarjalci, ki se v teh dneh udeležujejo filmskega festivala, kot tudi pomembni predstavniki baskovskega gospodarstva, predsedniki in člani uprav vrhunskih restavracij, barov, uvoznikov in distibuterjev vin, hotelov, sommelieri vrhunskih restavracij in drugi posamezniki, ki so tesno povezani z baskovsko kulinarično sceno. O kakovosti le-te priča 15 Michelinovih zvezdic, ki jih skupaj premore San Sebastian.