Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
20.04.2015  

Uspešen obisk delegacije Mestne občine Ljubljana v Madridu

Sredi aprila je v Madridu potekal kongres Svetovnega sveta za potovanja in turizem, na katerem so podelili nagrade "Turizem za jutri" (Tourism for Tomorrow Awards) v petih kategorijah. Med finalisti v kategoriji najboljših turističnih destinacij je bila tudi Ljubljana.

Svetovnega sveta za potovanja in turizem (World Travel & Tourism Council) združuje vodilna svetovna podjetja na področju potovanj in turizma. Prizadeva si za krepitev te pomembne gospodarske panoge, ki skupno zagotavlja 227 milijonov delovnih mest in predstavlja kar 9,8 odstotkov svetovnega bruto domačega proizvoda.

Slavnostne podelitve nagrad "Turizem za jutri" se je 15. aprila udeležila tudi delegacija Mestne občine Ljubljana z županom Zoranom Jankovićem, podžupanjo Tjašo Ficko ter Petro Stušek in Viktorijo Grašič Bole iz Turizma Ljubljana. Delegacije se je ob koncu veselila zmage in prejela prestižno nagrado.

Ob robu obiska v Madridu se je župan Janković srečal tudi z županjo Madrida Ano Botella Serrano. Govorila sta predvsem o okoljsko naravnanih projektih, ki jih v zadnjih letih izvajata obe mesti. Ob tem je župan Janković poudaril, da tovrstni projekti niso le prihodnost razvoja mest, temveč morajo biti njihova sedanjost.