Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
29.01.2015  

Slikarska razstava Aquarelles Estrada-Vilarrasa v Barceloni

V petek, 29. januarja 2015, je v Kulturnem centru Pere Pruna v Barceloni potekala otvoritev razstave slikarskih del Alberta Estrada Vilarrase, častnega generalnega konzula Republike Slovenije v Kataloniji.

Konzul Estrada-Vilarrasa je bil večino svojega življenja uspešen podjetnik, dvajset let poklicne kariere pa je posvetil slikarskemu delu. Imel je številne razstave po vsem svetu, med drugimi tudi v Narodni galeriji v Ljubljani. Od leta 1983 je član Kraljeve akademije lepih umetnosti Sant Jordi, od leta 1987 pa tudi Kraljeve akademije lepih umetnosti San Fernando v Madridu. Za svoja umetniška dela je bil večkrat nagrajen. Med razstavljeno zbirko akvarelov najdemo tudi slovenske pejsaže.

Razstavo, katere se je udeležilo okrog 200 uglednih gostov iz Barcelone, je odprl g. Aljaž Gosnar, veleposlanik RS v Madridu. Pozdravnemu nagovoru je sledil krajši, odlično sprejet koncert slovenske mezzosopranistke Tine Šilc in katalonskega pianista Josepa Buforna. Razstava bo na ogled do 13. februarja 2015.

Generalni konzulat RS v Barceloni letos beleži 20. obletnico delovanja.

 

Pozdravni nagovor g. veleposlanika Aljaža Gosnarja.

Glasbeni program opernih arij ter slovenskih in katalonskih samospevov.

Številno občinstvo uglednih barcelonskih gostov.

Častni konzul RS v Barceloni, Albert Estrada-Vilarrasa, slovenska mezzosopranistka Tina Šilc in katalonski pianist Josep Buforn.