Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
21.05.2019  

Obeležitev svetovnega dneva čebel

Včeraj, 20. maja 2019, smo tudi v Madridu obeležili svetovni dan čebel. V ta namen se je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu povezalo z lokalno šolo v Madridu - Colegio Corazón Inmaculado in organiziralo likovni natečaj, na katerem so otroci 5. in 6. razreda narisali slike na temo čebel in njihovega pomena. Prejeli smo 91 slik. V komisiji za izbor najboljših slik so bili poleg slovenske veleposlanice v Madridu še predstavniki Predstavništva Evropske komisije v Madridu, Skupnosti Madrida in pa direktor Academia de la Diplomacia.

 

Veleposlaništvo je nato včeraj, 20.5.2019, pripravilo svečano otvoritev razstave, na kateri smo razstavili vse prejete slike, ki so dodobra napolnile dvorano na Predstavništvu Evropske komisije v Madridu. Udeležili so se ga predstavniki in otroci šole v Madridu - Colegio Corazón Inmaculado, številčna diplomatska skupnost v Madridu, strokovna in ostala zainteresirana javnost. Obiskovalci so lahko uživali tudi v slovenskih medenih izdelkih, na voljo pa je bil tudi promocijski material Slovenije. Na dogodku smo svečano oznanili zmagovalce natečaja in za vse sodelujoče pripravili praktične nagrade.

  

Veleposlanica Cvelbar Bek je na dogodku izpostavila vlogo Slovenije, kot pobudnice razglasitve Svetovnega dneva čebel in namen pobude, ki je svetovno javnost vsako leto opozoriti na pomembnost ohranjanja čebel in ostalih opraševalcev za trajnostno kmetijstvo, zagotavljanje prehranske varnosti in preprečevanja lakote v svetu, ohranjanje okolja in biotske raznovrstnosti. 

Vljudno vabljeni na ogled razstave v prostore Predstavništva Evropske komisije v Madridu, kjer bo na voljo do  25. maja 2019.