Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
03.10.2016  

Teden odprih vrat EUNIC Španija

Mreža kulturnih institutov in veleposlaništev EU v Madridu (EUNIC) je od 26. do 30. septembra organizirala Teden odprtih vrat, s čimer je obeležila evropski dan jezikov.

Veleposlaništvo je v sklopu aktivnosti tedna odprtih vrat v torek organiziralo kratke tečaje slovenskega jezika, ki so potekali na Goethe institutu in ki se jih je v treh skupinah udeležilo 13 ljudi. Tečaje je vodila Ana Fras, lektorica za slovenski jezik na Univerzi v Granadi.

V četrtek je na italijanskem kulturnem institutu potekal recital z avtorji iz šestih evropskih držav (Paolo Febbraro – Italija, Ingrida Daukšytė – Litva, Jean-Paul Michel – Francija, Tomasz Różycki – Poljska, Ioana Gruia – Romunija in Simona Kopinšek –Slovenija). Slovenska predstavnica je predstavila 5 pesmi iz svoje zadnje zbirke "Lom glasu". Prevod je pripravila prevajalka Barbara Pregelj, ki se je prav tako udeležila dogodka.

Po literarnem delu je sledil še glasbeni, na katerem se je predstavil italijanski kitarist Francesco Serra z vizualno spremljavo producenta Calogero Ricciardello. Dogodek je skupaj obiskalo približno 100 ustvarjalcev in obiskovalcev, ogledala si ga je tudi veleposlanica mag. Renata Cvelbar Bek.