Veleposlaništvo Republike Slovenije v Madridu /Novice /
23.11.2012  

Zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o ukrepih Republike Slovenije za krepitev stabilnosti bank

Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije je na podlagi Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi, vložil pobudo volivcem za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o ukrepih Republike Slovenije za krepitev stabilnosti bank.

Zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma bo potekalo od 19. 11. 2012 do 23. 12. 2012.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo:

»PROTI SLABI BANKI«

Podporo lahko podajo tudi volivci s stalnim ali začasnim prebivališčem v tujini in sicer tako, da podpis volivca na obrazcu podpore potrdi diplomatsko-konzularno predstavništvo v tujini. Volivec izpolni obrazec in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo na diplomatsko-konzularnem predstavništvu. Uradna oseba preveri volivčevo identiteto z vpogledom v osebni dokument volivca.

Volivec izpolnjen in potrjen obrazec podpore sam posreduje predlagatelju referenduma na naslov: Sindikat KNG Slovenije, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana, Slovenija.

V kolikor želite potrditi obrazec podpore na Veleposlaništvu RS v Madridu, prosimo, da predhodno pokličete za določitev ustreznega termina na telefonsko številko 91 411 68 93. Obrazec podpore je na voljo tukaj.